Function Disabled

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

NADA YOGA Μουσικός Διαλογισμός με τα Τσάκρας

Μουσικός Διαλογισμός με τα Τσάκρας

Ο ήχος είναι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό κι απολαυστικό μέσο ανάπτυξης επίγνωσης για τα τσάκρα. Αυτός είναι ο λόγος που η Νάντα Γιόγκα είναι τόσο ισχυρή στην πνευματική αφύπνιση.


Οι 7 νότες της μουσικής κλίμακας αντιστοιχούν στη δόνηση των 7 τσάκρα, από το μούλανταρα μέχρι το σάχασραρα κι αυτό αποτελεί τη βάση για μια πολύ αποτελεσματική μουσική τεχνική διαλογισμού. Το καλύτερο όργανο που υπάρχει, είναι η ανθρώπινη φωνή, η οποία μπορεί να συνοδεύεται από το αρμόνιο. Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν κι αλλά όργανα.

 κλίμακα                                 κλίμακα
Λατινική          Τσάκρα           Σανσκριτική 

Ντο              Μούλανταρα            Σα
Ρε               Σουάντιστανα           Ρε
Μι                Μάνιπουρα             Γκα
Φα                 Άναχατα                 Μα
Σολ               Βίσουντι                 Πα
Λα                  Άγκια                   Ντα
Σι                  Μπίντου                 Νι
Ντο              Σάχασραρα             Σα

Στάδιο 1
Στην αρχή, ανεβαίνετε πολύ αργά τη μουσική κλίμακα του αρμονίου, ενώ η επίγνωση αρχίζει στο μούλανταρα κι ανεβαίνει το σουσούμνα από το ένα τσάκρα στο επόμενο, νιώθοντας κάθε νότα να δονείται στη σπονδυλική στήλη, στην περιοχή του αντίστοιχου τσάκρα.
Όταν φτάσετε στο σάχασραρα, κατεβάστε την επίγνωση με τη μουσική κλίμακα δια μέσου του σουσούμνα, μέχρι το μούλανταρα. Η συνειδητότητα ανεβαίνει και κατεβαίνει το σουσούμνα με την κλίμακα πολλές φορές, επιταχύνοντας σιγά - σιγά τον ρυθμό, καθώς ο εντοπισμός των τσάκρα γίνεται γρήγορα και χωρίς προσπάθεια.

Στάδιο 2
Τώρα, η φωνή ενώνεται με τις νότες. Τα ονόματα των τσάκρα απαγγέλλονται με μεγάλη ακρίβεια. Τα ίδια τα ονόματα είναι μάντρα κι αν προφέρονται με τον σωστό τόνο και τη σωστή νότα, κάθε κέντρο μπορεί να αρχίσει να δονείται κι η δίοδος του σουσούμνα κι ολόκληρο το σώμα αρχίζει να δονείται με ενέργεια. Αυτή η πρακτική είναι πολύ ισχυρή. Μπορεί να συνεχιστεί για 10 λεπτά ή περισσότερο.

Στάδιο 3

Στο στάδιο αυτό η επίγνωση εξακολουθεί να ανεβαίνει και να κατεβαίνει δια μέσου του σουσούμνα με τη μουσική κλίμακα, η φωνή όμως κάνει έναν ήχο συνεχούς «α – α – α – α – α – α»(όπως στην αγγλική λέξη “calm”), καθώς ανεβαίνει και κατεβαίνει δια μέσου των τσάκρα. Στο τελικό στάδιο απελευθερώνεται η πλήρης δύναμη της φωνής και παράγεται μια τρομακτική ενέργεια, με την προϋπόθεση ότι ο τόνος διατηρείται με ακρίβεια.

Κουνταλίνι Τάντρα Πρακτική 2
ΠΑΡΑΜΧΑΜΣΑ  ΣΑΤΥΑΝΑΝΤΑ  ΣΑΡΑΣΟΥΑΤΙ


more: http://delfeios.blogspot.gr/2012/07/nada-yoga.html




1 σχόλιο:

  1. το Μπίντου λέγεται και σταγόνα, είναι σημείο και όχι Τσάκρα, συμβολιζεται με μια τελεία και μιά λευκή ημισέληνο....είναι η πηγή, μία σταγόνα, ψυχικό κέντρο εκεί που βρίσκεται η σπείρα στο επάνω και πίσω μερος του κεφαλιού. Λέγεται ότι η σταγόνα του Μπίντου είναι το νέκταρ των Θεών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή