Function Disabled

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Musculus PSOAS Major

Ποιός είναι ο "μυς της ψυχής" ή λαγονοψοΐτης ? Είναι ένα όργανο "ανιχνευτής" των συναισθημάτων?


Τι είναι ο PSOAS;


Επίσης λέγεται και  λαγονοψοΐτης , είναι ένας από τους σημαντικότερους μύες του σώματος, ακόμη και αν οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν καν ότι υπήρχε.


Ο PSOAS βρίσκεται στην περιοχή της λεκάνης και το τελικό τμήμα της πλάτης, συνδέει τα πόδια με την σπονδυλική στήλη και χρησιμεύει για να σταθεροποιήσει το σώμα .


Στους Ανατολικούς πολιτισμούς, όμως, ο μυς έχει προστιθέμενη αξία: θεωρείται ο "μυς της ψυχής", ένα είδος πηγής της πνευματικής ενέργειας, και πρόσφατες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει αυτήν την πεποίθηση.


Πιστεύουν ότι το κεντρικό νευρικό σύστημα και, κατά συνέπεια, το σύνολο της περιοχής που σχετίζονται με τα συναισθήματα, είναι στενά συνδεδεμένη με τον λαγονοψοΐτη ο οποίος μεταφέρει νευρικά ερεθίσματα στον εγκέφαλο και το διάφραγμα, και ότι είναι ένα όργανο "ανιχνευτής" των συναισθημάτων.


PSOAS


Όταν είμαστε αγχωμένοι, η αδρεναλίνη που  παράγεται από το σώμα μας εξασφαλίζει ότι ο λαγονοψοΐτης είναι σε διαρκή ένταση:

Αυτή η συμπεριφορά είναι ένας μηχανισμός αυτοάμυνας που προέρχεται από την φύση μας.

Το  Ένστικτό μας αντιδρά σαν αυτό: μια πηγή άγχους ή φόβου, παράγει  αδρεναλίνη, ο εγκέφαλος στέλνει εντολή και το σώμα προετοιμάζεται για να τρέξει ή να παγώσει. Στην αλληλουχία αυτή, όταν επαναλαμβάνεται πολύ συχνά, ο PSOAS μειώνεται και γίνεται άκαμπτος  και, με τον τρόπο αυτό, μπορεί να έχουμε διαφορετικές συνέπειες, όπως:

η εμφάνιση της ισχιαλγίας,

ανεπάρκεια οργάνων της κοιλιάς,

εκφυλισμό του ισχίου,

επώδυνη εμμηνόρροια,

προβλήματα κατά τη διάρκεια της πέψης, στους  ώμους και στην πλάτη.


Επίσης μπορεί να επηρεάσει :

την αναπνοή,

τη στάση μας,

τη σωστή κίνηση των υγρών

και τελικά στο ανοσοποιητικό σύστημα.


Γιατί είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον  μυ της ψυχής και πώς μπορούμε αυτό να το κάνουμε στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να παρακολουθούμε  υποχρεωτικά μαθήματα γιόγκα ή πιλάτες;


Η εκπαίδευση του PSOAS, που συνδέεται άμεσα με τα συναισθήματα, μπορεί να βοηθήσει να ξεπεράσουμε το άγχος και, σε γενικές γραμμές, τη συσσώρευση του στρες.

Μέσα από απλές ασκήσεις, μπορούμε να δημιουργήσουμε:


μεγαλύτερη ρευστότητα στη λεκάνη,

βελτίωση των λειτουργιών των κοιλιακών οργάνων

και την στάση της σπονδυλικής στήλης,

να καταστίσουμε  πιο ισορροπημένο ρυθμός της καρδιάς και της αναπνοής.


Δεν πρέπει να υποτιμηθεί επίσης η ψυχολογική, και η πνευματική πλευρά:

ότι μπορείτε να χαλαρώσετε το  σώμα σας διοχετεύοντας  ενέργεια, αν ο PSOAS είναι ευέλικτος, η  ενέργεια της ζωής μπορεί να ρέει μέσα από το κέντρο του σώματος χωρίς να συναντήσει αντίσταση.


Κρατήστε αυτό τον μυ εκπαιδευμένο,  είναι τόσο θεμελιώδους σημασίας για

την κίνηση,

τη λειτουργία των αρθρώσεων,

την ισορροπία

και, σε γενικές γραμμές, για τη σωματική και ψυχική μας ευεξία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου