Function Disabled

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Τύποι Εγκεφαλικών Κυμάτων

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΓΙΟΓΚΙΣ ΟΡΙΣΑΝ !!!
ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ

Τύποι Εγκεφαλικών Κυμάτων


Από τότε που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το ήλεκτροεγκεφαλογράφημα, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι ο εγκέφαλος παράγει 4 διαφορετικούς τύπους εγκεφαλικών κυμάτων. Τα ονομάζουν Κύματα Βήτα, Άλφα, Θήτα και Δέλτα.
Κύματα Βήτα:(13-30 Hz)
Τα Κύματα Βήτα χαρακτηρίζουν το είδος της συγκέντρωσης που κατευθύνεται προς τα έξω. 
Είμαστε σε εγρήγορση (όχι σε κατάσταση ύπνου),σε ετοιμότητα και ο νους μας λειτουργεί με λογικό και αναλυτικό τρόπο. Επίσης λαμβάνουν χωρά συσχετισμοί που φτάνουν στα όρια των ανήσυχων σκέψεων, του άγχους, της οργής και του φόβου. Σχεδόν όλοι μας έχουμε έναν εγκέφαλο που διέπεται από Κύματα Βήτα.
Κύματα Άλφα: (8-12 Hz)
Τα κύματα Άλφα δηλώνουν νοητική και σωματική χαλάρωση. Αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα για δεκτικότητα, υψηλή απόδοση μνήμης, δημιουργικότητα, φαντασία και ενόραση. Μέσω της συχνότητας των αγχολυτικών αυτών κυμάτων, ενοποιείται και ολοκληρώνεται η σχέση σώματος και νου.
Τα Κύματα Άλφα ενισχύουν τις λειτουργίες του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος και την ενοποίηση του δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου. Με αυτό το τρόπο υποβοηθούν τις διαδικασίες αποθεραπείας του σώματος. Εμφανίζονται όταν κλείνουμε τα μάτια μας και γινόμαστε χαλαροί και παθητικοί. Παράγουν μια αίσθηση ηρεμίας και ευδιαθεσίας. Εμφανίζονται επίσης μετά από έναν ευχάριστο περίπατο στη φύση, με μασάζ, σάουνα, χαλαρωτική μουσική, προσευχή κ.λ.π. Όταν οι άνθρω ποι είναι υγιείς και χωρίς άγχος παράγουν μια ποσότητα ενεργοποιήσεων Άλφα. Όταν αυτές οι ενεργοποιήσεις απουσιάζουν, αυτό μπορεί να αποτελέσει το πρώτο μήνυμα για ασθένειες ψυχικές , άγχος, στενοχώρια, μελαγχολία ακόμα και βλάβες στον εγκέφαλο.
Στην περιοχή Άλφα είμαστε πολύ δημιουργικοί. Τα Κύματα Άλφα είναι ιδανικά για εκμάθηση και απομνημόνευση νέων πληροφοριών, γεγονότων και στοιχειών τα οποία βρίσκονται στο συνειδητό μας.
Κύματα Θήτα (4-7 Hz)
Τα Κύματα Θήτα εμφανίζονται κυρίως κατά την διάρκεια του ύπνου και γενικά όταν είστε ολοκληρωτικά βυθισμένοι μέσα σας (αυτό-ύπνωση) Η σκέψη εγκαταλείπει τις συνηθισμένες οδούς.
Τα Κύματα Θήτα επαναφέρουν την ισορροπία μεταξύ του παρασυμπαθητικού και του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, όταν παράγονται τακτικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η συχνότητα των 7,8Hz (ηχητική συχνότητα Schumann) αποτελεί πολύ σημαντική συχνότητα του μαγνητικού πεδίου της γης και κατά συνέπεια είναι ιδανική για την αναζωογόνηση του σώματος.
Τα Κύματα Θήτα εκπέμπονται και μπορούν να ανιχνευτούν όταν βρίσκεστε σε βαθύ διαλογισμό, σε τεχνικές χαλάρωσης, αυτό-υπνωτισμού και απαλής ύπνωσης.
Κύματα Δέλτα (0,5-3 Hz)
Τα Κύματα Δέλτα παρουσιάζονται κυρίως στο βαθύ ύπνο και σπανίζουν όταν δεν κοιμόμαστε.
Αντίστοιχες καταστάσεις συναντάμε όταν βρισκόμαστε σε βαθύ και δίχως όνειρα ύπνο (όχι σε κατάσταση ύπνου REM),σε βαθειά ύπνωση, καθώς και σε κατάσταση θεραπείας και αυτό-αναζωογόνησης.
Στη διάρκεια του ύπνου Δέλτα ενεργοποιείται η αφύπνιση των ορμονών. Επίσης, όσο είναι δραστηριοποιημένα τα Κύματα Θήτα λαμβάνει χωρά και η κυτταρική ανανέωση.
ΣΗΜ. Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι οι άνθρωποι μπορούν να διατηρούν τη συνείδηση τους ανεπηρέαστη από τρίτους, σε όλες τις περιοχές των Κυμάτων Άλφα, Θήτα και Δέλτα, με κάθε τεχνική αυτο-ύπνωσης, ύπνωσης, χαλάρωσης και διαλογισμού. Πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει, (να διατηρούμε την συνείδηση μας δηλαδή ανεπηρέαστη), στον φυσικό καθημερινό μας ύπνο!
Άρα, η ύπνωση είναι ασφαλέστερη απο τον ύπνο, στο θέμα των ανεπιθύμητων υποβολών, γιατί η συνείδηση είναι σε επιφυλακή και αποκρούει αυτόματα οτιδήποτε είναι αντίθετο προς το συμφέρον σας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου