Function Disabled

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΙΕΡΟ ΟΣΤΟΥΝ - ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΗ


Μέσα σε κάθε άνθρωπο, υπάρχει μία ενέργεια που στα σανσκριτικά ονομάζεται Κουνταλίνη. Βρίσκεται στο Ιερό Οστό, στη βάση της σπονδυλικής μας στήλης και είναι αξιοσημείωτο πως οι αρχαίοι Έλληνες ονόμασαν αυτό το σημείο του σώματος ιερό επισημαίνοντας τη σημασία του.


Η Κουνταλίνη παίρνει το όνομά της από τη μορφή της, γιατί Κούνταλ στα σανσκριτικά σημαίνει σπείρα. Η Κουνταλίνη είναι σπειρωμένη τρεισήμισι φορές στο ιερό οστό και περιμένει υπομονετικά, σε κατάσταση αδράνειας, τη στιγμή που θα αφυπνιστεί. Αφυπνίζεται μέσα από την άσκηση διαλογισμού του Γιόγκα, δηλαδή το Κηρύκειο του Ερμή, καθώς ο άνθρωπος εκφράζει με ειλικρίνεια την επιθυμία του για πνευματική άνοδο και ενδοσκόπηση.


Η Κουνταλίνη είναι η πιο αγνή ενέργεια και δεν καταστρέφεται ποτέ. Είναι η αντανάκλαση της πρωταρχικής Μητέρας μέσα μας και ως πνευματική μας μητέρα, δεν μπορεί ποτέ να μας κάνει κακό. Αντιθέτως, είναι εκείνη που όταν αφυπνιστεί μας ενώνει με το Πνεύμα και μας φροντίζει συνεχώς, βοηθώντας μας να αποκτήσουμε φυσική, συναισθηματική και πνευματική ισορροπία.

Πιο συγκεκριμένα, όταν αφυπνίζεται, ανεβαίνει μέσα από το κεντρικό ενεργειακό κανάλι κατά μήκος της σπονδυλικής μας στήλης, διαπερνά το κέντρο του εγκεφάλου μέσα από τις λειτουργίες του οποίου διαμορφώνονται και δημιουργούνται όλες μας οι σκέψεις και τέλος βρίσκει τη διέξοδό της από την κορυφή του κεφαλιού μας. Όταν συμβεί αυτό, για πρώτη φορά ο άνθρωπος μπορεί να βιώσει την πραγματική γιόγκα, την πραγματική ένωση του ανθρώπου με το πνεύμα και την πανταχού παρούσα δύναμη. Αυθόρμητα μπαίνει στην κατάσταση της συνείδησης χωρίς σκέψη, στην κατάσταση του αληθινού διαλογισμού. Ο άνθρωπος βιώνει το παρόν, το εδώ και τώρα, όντας σε πλήρη συνείδηση και ταυτόχρονα σε πλήρη χαλάρωση και ηρεμία.

Παράλληλα, όταν συμβεί η αφύπνιση, αισθανόμαστε πάνω στις παλάμες των χεριών μας και πάνω από το κεφάλι μας, μια δροσερή αύρα ή ζέστη ανάλογα με το πως είναι τη δεδομένη στιγμή το ενεργειακό μας σύστημα.


Λεκάνη, μεγάλο σύνθετο οστό που αποτελείται από το ιερόν οστούν, τον κόκκυγα, τα δύο λαγόνια και τα δύο ισχιακά οστά η διάταξη αυτή σχηματίζει μια μεγάλη κοιλότητα στη βάση του κορμού που κλείνει μπροστά στην ηβική σύμφυση και ενώνεται προς τα πάνω με τη σπονδυλική στήλη και προς τα κάτω με τους μηρούς βλέπε και πύελος.

Το Ιερό Οστό περιέχει 2 καμπυλωτές επιφάνειες οι οποίες ενώνονται με το λαγόνιο οστό του ανώνυμου οστού.Στην άνω μοίρα του ιερού οστού βρίσκεται το ακρωτήριο του μαιευτήρα, το οποίο σηματοδοτεί το τέλος της μήτρας.Το ιερό οστό αποτελείται από 4 τρήματα τα πρόσθια ιερά αριστερά και δεξιά - σύνολο 8 πρόσθια ιερά τρήματα.Από αυτά περνούν τα νεύρα του νωτιαίου μυελού, τα οποία νευρώνουν τα όργανα της πυέλου.




1 σχόλιο: